Psykodramalek for barn.

Et terapitilbud for barn som har opplevd traumer og vanskelige livssituasjoner.

Har du et barn som har opplevd eller vært vitne til traumer, som egen eller familiemedlemmers sykdom, sykehusopplevelser, en ulykke, mobbing eller har mistet noen som har vært viktig for dem?

Et barn som fungerer dårlig i lek med andre barn eller i kontakt med andre?

Som enten er stille, isolerer seg, eller kanskje urolig eller har andre tegn på at det ikke har det så bra?

 

Barnets eget språk er leken, og alle barn har det gøy, erfarer og lærer i dette forunderlige fine landskap av rollelek og fantasi. Men barn med traumer kan ha en rollelek, som er umulig for andre barn å følge, og den kan ligge i veien for felles lek med andre barn.

Derfor kan barnet trenge hjelp til å få uttrykt sin historie nettopp gjennom lek. Ved en kombinasjon av fysisk aktivitet og lek, i et rom tilrettelagt for fysisk aktivitet, kommer vi i kontakt med viktige temaer og følelser. Ved hjelp av psykodrama, kommer leken ofte i gang. Etter noen få ganger vil vi se om barnet har nytte av en slik form for terapi.

For mange barn er det viktig at forelder eller nærperson er vitne til denne leken, eller deltager, veiledet av meg. Det kan åpne opp for en nærere kontakt mellom den voksne og barnet.

Jeg har en stor tro på barnets iboende muligheter for helende lek. Svarene finner vi i barnet selv.

 

Hva er psykodramalek for barn:

Psykodramalek er en kominasjon av fysisk lek og psykodrama/rollelek hvor barnet får anledning til å uttrykke sin historie gjennom lek og bevegelse.

Psykodrama er en kreativ terapiform, som blant annet er utviklet ut fra studier av barns lek, av psykodramaets grunnlegger, Jacob L Moreno. Metoden går ut på å se barnet, følge barnets lek, speile barnet og leke i roller. Gjennom å følge barnets lek, og ikke minst rollelek, ofte igjennom fantasifigurer og dyr som barnet identifiserer seg med, får barnet uttrykt sin historie og  bearbeidet  sine opplevelser. Det er barnet som bestemmer hva vi skal leke. Jeg tar roller som barnet gir meg. Når barnet har blitt trygg på meg, kan jeg komme med innspill og gi utfordringer, men går ikke videre på det hvis barnet ikke tar opp tråden. Ved å nærme seg og spille ut de vanskelige opplevelsene, som ofte har satt seg fast i kropp, pust og følelser, kan barnet finne tilbake til det som gir kontakt, bevegelse og glede. 

Den fysiske leken spenner seg over et bredt spekter; fysiske ferdigheter ut fra barnets aldersnivå, utforsking av det fysiske rom med kropp og sanser, øvelser med kroppskontakt, regelleker som gjemsel, sisten, Kongen befaler, ballspill og mye mer. Ofte lages byggverk av byggeputer og kjøres  det på rullebrett kjøretøy.

 

Sted: Lokale i Bærum, egnet for lek og fysisk utfoldelse.

Pris: kr 600.- pr time. 12-18 ganger er en vanlig lengde på terapien.